ارسلان محمدی کارشناس اقتصادی در رابطه با اثرگذاری مهم مشارکت دادن مردم در نحوه تعیین محل مصرف مالیات پرداختی خود در راستای تحقق حکمرانی مردمی در اقتصاد ایران در گفت و گو با خبرنگار قدس اظهار کرد: یکی از مهمترین نمودهای حکمرانی مردمی در اقتصاد ایران، مشارکت دادن مردم در نحوه تعیین محل مصرف مالیات پرداختی توسط مودیان است که به تازگی در کشور ما انجام شده است. ۴۰۰ هزار مودی مالیاتی در این طرح شرکت داشتند و بیش از ۷ هزار میلیارد تومان منابع مالیاتی خود را به پروژههای زیرساختی مدنظر مودیان تخصیص دادند. در این میان مهمترین پروژههای تامین مالی شده در سه بخش توسعه راهها، ساخت مدرسه و تکمیل، ساخت یا تجهیز بیمارستانها بوده است که هر سه مستقیما در رفاه جامعه اثرگذاری مستقیم داشتهاند.
وی در ادامه با اشاره به تامین مالی ساخت و توسعه جادههای روستایی و بین شهری به واسطه طرح نشاندار کردن مالیات گفت: توسعه راه ها جزء زیرساخت های حیاتی است که مستقیماً بر رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی تأثیر می گذارد. پروژه های مرتبط با توسعه و ساخت جاده باعث بهبود اتصال، کاهش زمان سفر و افزایش ایمنی برای مسافران شده است. علاوه بر این، تخصیص منابع مالیاتی از مالیات دهندگان در شهرهای بزرگ به نفع مناطق محروم باعث توسعه منطقه ای و کاهش نابرابری ها شده است. به پشتوانه مشارکت مردم در زمینه توسعه راهها و ساخت جاده بیش از ۱۸۷ پروژه ساخت و توسعه راهها تامین مالی گردد. نکته بسیار مهم، تخصیص منابع مالیاتی مودیان شاغل در شهرهای بزرگ به نفع مناطق محروم و تحقق عدالت مالیاتی با تصمیم مردم بوده است.
این کارشناس اقتصادی در ادامه با اشاره به اصلاحات مالیاتی به نفع مردم در زمینه شفافیت مصرف مالیات با انتخاب خود مودیان در طرح نشاندار کردن مالیات اظهار نظر کرد: به این ترتیب نه تنها با مشارکت دادن مستقیم مردم در تعیین محل مصرف مالیات پرداختی خود، علاوه بر ایجاد شفافیت در مسیر مصرف مالیات، به سمت تحقق عدالت مالیاتی و افزایش همراهی مردم با نظام مالیاتی نیز حرکت کردیم که همه این موارد موجب بهبود اصلاحات مالیاتی به نفع مردم خواهد شد.
محمدی با اشاره به تامین مالی مستقیم مالیاتی ۱۸۷ پروژه توسعه راهها توسط مودیان در طرح نشاندار کردن مالیات گفت: در پایان باید به این نکته اشاره کرد که به پشتوانه مشارکت مردم در تعیین محل مصرف مالیات خود بیش از ۱۸۷ پروژه ساخت و توسعه راهها تامین مالی گردد. محوریت اصلی توسعه راهها و ساخت جادهها نیز روستاها و مناطق محروم بوده است و به این ترتیب با تصمیم مستقیم مردم، مالیاتهای پرداختی آنها، صرف توسعه راههای روستایی و جادههای بین شهری شده است که خود موجب تحقق عدالت و شفافیت مالیاتی شده است.
نظر شما